Вологий корм кращий для цуценят?

Друзі, скажіть чесно — це правда, що вологий корм кращий для цуценят? Я от тільки забрав малюка додому, і хочу йому найкращого. Вибір зараз величезний, очі розбігаються. Сухий, вологий, з ягням, з індичкою, преміум, холістик... Що ж із цього реально підходить?

DJonn

Active member
О, це питання я собі ставила ще років десять тому. Не скажу, що все так однозначно. Вологий корм має свої плюси: легше жувати, особливо для маленьких або слабких щелеп, він краще пахне, тому цуценята швидше до нього звикають. Але не варто забувати, що в ньому багато води, а отже — поживних речовин на одиницю маси менше. Я комбіную: зранку вологий, ввечері сухий, і в собаки і апетит, і баланс.

Якщо підходити з професійної точки зору, вологий корм — не панацея, але й не шкідливий. Його основна перевага — гідратація. Особливо корисний для собак, які п’ють мало води. Але якщо він неправильно зберігається, чи в його складі є штучні консерванти, користі від нього не буде. І головне — вологий корм має бути якісним. У дешевих варіантах іноді таке кладуть, що краще вже зварити самому щось просте.

DJonn

Active member
Якщо підходити з професійної точки зору, вологий корм — не панацея, але й не шкідливий. Його основна перевага — гідратація. Особливо корисний для собак, які п’ють мало води. Але якщо він неправильно зберігається, чи в його складі є штучні консерванти, користі від нього не буде. І головне — вологий корм має бути якісним. У дешевих варіантах іноді таке кладуть, що краще вже зварити самому щось просте.
Ваші сумніви цілком зрозумілі. Насправді, якісний вологий корм може стати чудовою частиною раціону для цуценяти — особливо на перших етапах життя, коли зубки ще формуються, а травна система вразлива. У ньому зазвичай більше м’яса, натурального бульйону, а текстура сприяє кращому перетравленню. Але ключове слово тут — якісний. Бо ринок зараз переповнений всіляким сміттям у гарних упаковках. І щоб не втрапити в халепу, я раджу звернутись до перевірених місць.
Один із таких — магазин https://superpets.co.ua/volohyi-korm-dlia-tsutseniat/ там справді піклуються про якість: пропонують тільки перевірені бренди з повною інформацією про склад, зручну доставку, і — що важливо — можна отримати консультацію фахівця на місці або онлайн. З власного досвіду скажу — я беру там вологий корм для своїх двох цуценят (кокер і міттельшнауцер), і ще жодного разу не було алергії, розладу чи відмови від їжі. Якщо шукаєш, де не прогадати — SuperPets саме те місце.

Сверху