Порадьте стоматологію де можна встановити керамічну брекет-систему

DJonn

Active member
Підкажіть, будь ласка, де у Франківську можна нормально поставити керамічні брекети? Хочу щось не дуже помітне, щоб не було як у школі з залізом на зубах. Цікавить якість, ціна і щоб не дуже далеко їхати.

Якщо тобі важливо, щоб брекети виглядали естетично, тоді кераміка, це дійсно хороший вибір. Такі системи менш помітні, їхній колір майже як емаль зуба, а ще вони не змінюють відтінок від кави чи їжі. Але варто врахувати, що вони трохи повільніше вирівнюють прикус, ніж металеві, і можуть бути дорожчими. Встановлювати їх варто тільки після детальної консультації з ортодонтом і діагностики, бо є нюанси щодо прикусу, які видно лише на рентгені.

DJonn

Active member
Скажу по власному досвіду, я носив керамічні два роки. Важливо, щоб ортодонт мав досвід саме з такими системами. І ще: не всі клініки чесно попереджають, що лігатурні моделі потребують частішого підкручування. Тому час і гроші плануй заздалегідь. Також не нехтуй гігієною, без цього навіть найдорожча система не допоможе. Особисто я зробив рентген і 3D-зліпки ще до початку, щоб не тягнути потім із виправленням.

Скажу по власному досвіду, я носив керамічні два роки. Важливо, щоб ортодонт мав досвід саме з такими системами. І ще: не всі клініки чесно попереджають, що лігатурні моделі потребують частішого підкручування. Тому час і гроші плануй заздалегідь. Також не нехтуй гігієною, без цього навіть найдорожча система не допоможе. Особисто я зробив рентген і 3D-зліпки ще до початку, щоб не тягнути потім із виправленням.
Слухай, глянь Royal Dental - дуже непогана клініка. Вони є і в Івано-Франківську, і в Чернівцях, працюють щодня з 8 до 20, можна навіть онлайн записатись або отримати консультацію! У них великий досвід саме з керамічними брекетами - як лігатурними, так і безлігатурними. Я ходила туди зі своєю сестрою - ставила там керамічні брекети ціна адекватна, то все чітко, без "втюхування" зайвого. Лікар одразу по фото й рентгену розписав план лікування, зліпки зробили швидко, і за кілька днів вона вже носила свою систему.

Сверху