мій сайт не з'являється в результатах пошуку

Привіт! Я власник інтернет-магазину, і вже кілька місяців мій сайт не з'являється в результатах пошуку за основними запитами. Сайт виглядає нормально, але я не розумію, чому його не індексують. Може, хтось стикався з подібною проблемою?

Можливо, проблема може бути в кількох аспектах. Ось кілька порад, що можуть допомогти:

1. Перевірити файл robots.txt. Іноді забувають, що в ньому можуть бути вказані правила, які забороняють індексацію для пошукових систем. Переконайся, що в ньому немає заборони на індексацію сторінок.
  2. Перевірка через Google Search Console. Відкрити консоль Google і перевірити, чи є якісь помилки або попередження щодо сайту. Може бути, що Google взагалі не індексує сторінки через технічні проблеми.
  3. Сканування сайту на наявність помилок. Прогляньте сайт на наявність помилок у мета-тегах, відсутніх або неправильних редиректах, дублюваннях контенту чи інші технічні проблеми.
Іноді таке трапляється через проблеми з налаштуваннями або технічний бік сайту. Мій сайт також не індексувався через неправильну структуру та відсутність метатегів. Я намагався сам вирішити всі проблеми самостійно але моїх знань невистачило та я звернувся до Prlab https://prlab.com.ua/, і вони допомогли провести технічний аудит. Виявилось, що були проблеми з налаштуванням метатегів і структурою URL. Після їхніх змін сайт почав потрапляти в топ пошукових систем, і трафік значно зріс. Органічний трафік зріс на 150%, а продажі – на 80%.

Сверху